Alternativa per Olèrdola (ApO) lamenta el comportament poc democràtic d’ERC .

La llista d’ERC va interposar la setmana  passada un recurs davant la Junta electoral demanant la nul·litat de la candidatura electoral d’ApO, per no ajustar-se als criteris de paritat. En aquest recurs, ERC podria haver demanat l’esmena o rectificació de la llista (si és que un 3,5% de la de variació de la paritat és un error) quan la llista ja havia estat admesa per Junta Electoral, però enlloc d’això ha demanat la nul·litat de la llista d’Alternativa per Olèrdola. Per complir amb la paritat, ApO simplement ha hagut d’intercanviar posicions de dos dels membres de la llista.

ApO lamenta que ERC, tot i que esmenta que la seva intenció és que totes les llistes siguin paritàries en nombre d’homes i dones, el recurs presentat dista molt d’aquest discurs. Enlloc de demanar l’esmena de la llista, tal i com la llei electoral permet, el que van sol·licitar va ser que la candidatura fos declarada nul·la.

ERC pretenia guanyar vots eliminant altres opcions polítiques molt més plurals, evitant que els veïns del municipi poguessin votar lliurement altres candidatures presentades i anul·lar, a la vegada, el dret dels candidats a ser votats.

A data d’avui podem confirmar que Alternativa per Olèrdola optarà, un cop més, a la reelecció.